Vratimo se u prošlost...Vrbovečka «Vada» nakon infarktnog finala prva na turniru

Vratimo se u prošlost...Vrbovečka «Vada» nakon infarktnog finala prva na turniru

Završio tradicionalni vrbovečki malonogometni kup «Čedomil Drvenkar»

Nakon nešto više od mjesec dana trajanja završio je 26. po redu malonogometni kup grada Vrbovca «Čedomil Drvenkar». Dugogodišnjem sportskom djelatniku i novinaru, koji je nažalost preminuo 1979. godine u 43. godini života, grad Vrbovec se plemenito odužio nazvavši malonogometni kup po njemu. Turnir se održavao u sportskoj dvorani II. osnovne škole i sudjelovale su 42 ekipe po sistemu 5+1. Kotizacija je iznosila za seniore 700 kn, a za veterane 600 kn, uz razigravanja po grupama u prvom dijelu turnira. Oko 150-ak gledatelja na finalnom danu,29.siječnja moglo je pratiti polufinalne mečeve, dodjele priznanja kao i utakmicu za 3. mjesto i finalni dvoboj najboljih ekipa na turniru.
U prvoj polufinalnoj utakmici u 17 sati, sastale su se ekipe "Al-an Benz» iz Križevaca i «Kukitrans» iz okolice Vrbovca.
Za «Al-an» iz Križevaca igrali su: Damir Talaja, Mladen Falčević, Dražen Fulir, Zdravko Međimorec, Vedran Purić, Josip Omrčen Čeko, Darko Sabolić, Robert Hertl, Mate Čuljak i Tin Lovreković. Vođa ekipe bio je Zdenko Međimorec.
Za «Kukitrans» su nastupili: Edo Majer, Božo Vuković, Bobi Kosanović, Tomislav Plejić, Luka Markešić, Ante Novaković, Dejan Mihoković, Saša Kranjčević, Damir Krizmanić i Goran Copak. Vođa momčadi bio je Željko Kukec.
U utakmici borbenog, živahnog i čvrstog početka obje momčadi su pokušavale slomiti otpor suparnika. To je prvi napravio igrač Omrčen Čeko u 14. minuti i «Al-an» je poveo 1:0. Dvije minute nakon toga pao je drugi pogodak za «Al-an». Gol je postigao Vedran Purić. «Točku na i» stavlja Međimorec u 37. minuti za prolaz ekipe u finale.
U drugoj polufinalnoj utakmici sastali su se domaća ekipa «Vada» i zelinska momčad «Agropromes». «Vada» je igala u sljedećem sastavu: Marko Hižak, Alan Hunjed, Igor Mudrić, Antonio Arifivić, Tomislav Borovčak, Tomislav Pajsar, Ante Šibenik, Korab Morina, Marko Salatović i Drago Papa, a predstavnik kluba na klupi bio je Dejan Hunjed. Za «Agropromes», uz voditelja ekipe Stjepana Trcaka, svoj su doprinos dali Nikola Mihalic, Tomislav Trcak, Igor Pajač, Matija Antolković, Berislav Dorić, Zdravko Nizek, Željko Bedeković i Damir Mahnet. Početno odmjeravanje snaga završilo je u 7. minuti kada Salatović zabija za 1:0. Isti igrač povećava vodstvo u 12. minuti. Nakon isključenja igrača «Vade», minutu prije kraja poluvremena, trebala je ekipa «Agropromesa» pokazati više od viđenog na terenu. Konačnog pobjednika zaokružuje Borovčak u 35. minuti, da bi minutu nakon autogolom igrača «Vade» «Agropromes» smanjio 3:1. Igor Mudrić zaokružuje utakmicu na 5:1 s dva pogotka u 38. i 39. minuti.
U utakmici za 3. mjesto dalo se naslutiti da će igrači «Kukitransa» puni samopouzdanja čvrsto dočekati rastresenu ekipu «Agropromesa». Tako je i bilo. Utakmica je završila 6:1, a golove za «Kukitrans» postigli su Copak, Kranjčević, Novaković, Markešić i Kosanović koji je duplo zabio, dok je za «Agropromes» Bedeković smanjio u 37 minuti. Bila je to nadmoćna igra i pobjeda «Kukitransa» te zasluženo osvojeno treće mjesto.
U finalnoj utakmici su se sastale dvije najjače ekipe na turniru «Al-an Benz» iz Križevaca i «Vada» iz Vrbovca. Uz već ranije najavljene sastave ekipa bile su neke promjene u momčadi «Al-an» Benza» (nisu nastupili Robert Hertl i Mate Čuljak, sastavu se priključio Mario Evačić). Utakmica je bila dobra i napeta do samog kraja, a prvi gol je pao u 5. minuti kada Salatović zabija za 1:0 za «Vadu». U 15. minuti Zdravko Međimorec poravnava rezultat da bi Drago Papa tri minute nakon početka drugog dijela opet doveo «Vadu» u vodstvo. Nakon toga, u 29. minuti isti igrač daje svoj drugi gol na utakmici, a treći za «Vadu». Da bi utakmica bila neizvjesna do kraja pobrinuo se Lovreković u 31. minuti i rezultat je smanjen na 3:2. Sljedeći potez u finalu radi Papa; hat-trick u 34. minuti i opet je razlika između ekipa dva gola. Međutim, kada se na trenutak činilo da će ostati taj rezultat do kraja, Sabolić daje šansu svojoj ekipi u 35. minuti za 4:3 te Lovreković minutu nakon toga izjednačuje rezultat te u dvorani nastaje euforija. Do kraja smo vidjeli žestoku borbu obje ekipe da se ne bi izgubilo finale na samom kraju. Tako je i bilo, te se pristupilo izvođenju sedmeraca i kraj kakav se samo poželjeti može. Pucalo se u seriji po tri igrača iz svake momčadi te ako bi rezultat i dalje bio izjednačen najbolji bi se pojedinac iz ekipe naizmjenično «obračunavao» s igračem protivničkog sastava. Prvi je krenuo Međimorec koji uspješno realizira sedmerac za 5:4 za «Al-an Benz». Za «Vadu» prvi izvodi Korab Morina (inače igrač 1. malonogometne lige i ponajbolji u sastavu) i to neuspješno jer vratar Talaja brani njegov udarac. Puriću nedostaje koncentracije u udarcu te promašuje cijeli gol i priliku za veliku prednost «Al-ana». Pajsar iskorištava svoj sedmerac te je rezultat 5:5. Zadnji igrači u ovoj seriji bili su Čeko («Al-an») i Salatović («Vada») te su i jedan i drugi neuspješni. Krenulo se na izvođenje sedmeraca na ispadanje: Salatović vs Međimorec. Napetost je dosegla vrhunac jer su oba igrača po tri puta bili uspješni da bi u četvrtoj seriji Međimorec pogodio vratara, a Salatović zabija za konačni rezultat 9:8 za «Vadu» iz Vrbovca. Stvarno je utakmica bila onakva kakva treba biti u finalu. 
Nagrade za pobjednika u seniorskom natjecanju bile su 15.000 kn, drugi je dobio 7.000 kn, dok su se trećeplasirani morali zadovoljiti sa 2.000 kn, a četvrti s utješnih 1.000 kn, uz naravno pehare, medalje i nagrade sponzora. Veteranima, pobjednicima turnira nagrada je bila 1.000 kn, dresovi, pehar i medalje. Za drugo i treće mjesto igrači su zaslužili pehar i medalje dok je četvrta ekipa na turniru dobila pehar.
Najbolji strijelac turnira je proslavljeni bivši belgijski reprezentativac i igrač zagrebačkog Dinama Branko Strupar sa 16 postignutih golova u dresu «Plamen Valtena» iz Križevaca.
Najbolji vratar je Marko Hižak iz pobjedničke ekipe «Vade», a najbolji igrač turnira je Marko Salatović, također iz «Vade».
Nagradu za Fair play, koju tradicionalno dodjeljuje obitelj pokojnog Čedomila Drvenkara, dobila je ekipa «Telekoma» iz Zagreba, radi korektnog pristajanja na promjenu termina igranja koje je tražila suparnička ekipa.
Suci na turniru bili su vođeni jedinim vrbovečkim sucem sa znakom FIFA-e Željkom Novoselom, a uz njega sudili su Zvonko Novosel, Mario Mihek i Dobroslav Planinić. 

Između utakmice za 3. mjesto i finalne održala se tradicionalna, 35. po redu dodjela priznanja najboljim sportskim ekipama i sportašima Vrbovca u prošloj 2004. godini.
Za najbolju mušku ekipu proglašen je Streljački klub «Trap» iz Vrbovca.
Najbolja ženska ekipa za prošlu godinu je Ženski odbojkaški klub «Vrbovec», zbog izborenog ulaska u drugu ligu.
Najbolji sportaš je Dražen Fulir, igrač i kapetan NK «Vrbovca» dok je najbolja sportašica u prošloj godini Antonija Beljo iz streljačkog kluba «Trap».
Najbolji sportski djelatnik za 2004. je Josip Vitez, sportski direktor NK Vrbovca i delegat na županijskoj ligi, dok je za kolektiv godine nagradu dobio nogometni klub Vrbovec.
Za najboljeg trenera izabran je hrvački trener Tvrtko Jakšić.
Za najveću sportsku nadu, do 15 godina. u ženskoj konkurenciji izabrana je odbojkašica Kristina Ružak, a u muškoj su to Danko Popović, Luka Crnoja i Tin Begović.